Custom Bikes Showtime

#PoweredByMotul

Toate motocicletele

Kawasaki kz750
by
Claudiu Rusu

O motocicleta ce o pot asemăna cu ușurință unui Cal Sălbatic, care odată stăpânit te duce pe culmea extazului.
La jumătatea anilor ’70, Kawasaki au scos pe piața o motocicleta de 750 cc în doi timpi și trei cilindrii, ce cu ușurință și-a căpătat notorietatea de „widow maker” datorita forței de nestăpânit. Inginerii japonezi au tras o concluzie… Și nu cum multă lume se aștepta, au făcut-o și mai sălbatică, au mai adăugat un cilindru și un carburator, și au transformat motorul în 4 timpi, asa ca la sfarsitul anilor ’70 – început’ 80 au apărut cu Kz750, bunicul direct al seriei Ninja.
O motocicleta fără electronica și abs, o motocicleta pentru bărbați nu puștani, ce transfera puterea motorului de 750cc și transmisiei cu 5 viteze, unui lanț lat de doua degete cum rar mai găsești în prezent.
Asa ca acestei baze solide i-am fost făcute alte modificări, motorul refăcut complet, respira prin 4 carburatoare Mikuni cu jeturi racing și 4 filtre de aer  UNI pods și a primit 2 tobe eșapament Wrenchmonkees gibbonslap pentu a elibera tot năduful, oferind un sunet inconfundabil asemănător avioanelor  de vânătoare ww2 ce-ți da senzația ca trăiești..
Ghidon clubman, manșoane Biltwell și onlinzi cnc pentru a intra în personaj, șaua și cadrul redesenate plus alte modificări constructive și estetice, iar la final a primit 2 anvelope  Continental cu profil clasic pentu a încerca să mă tina cât se poate pe asfalt))
O alta rețetă de succes a unui Bucătar pasionat de benzina, în garajul propriu, „Vintage Riders Garaj”

BMW K100
by
Catalin Ion

Din dorinta de a arata ca orice lucru este frumos si orice merita reparat, a luat nastere acest proiect. Am incercat sa merg pe linii simple, un look curat imbinand clasicul cu contemporanul

Honda CB400N
by
Coteț Daniela

Proiectul pe care îl voi prezenta a luat naștere atunci când iubita mea cu care eram de puțin timp la momentul respectiv s-a hotărât să devină motociclistă. Eu avand ceva experiență în domeniul „metal fabrication” și un atelier a cărui activitate este bazata pe domeniul auto mi-am zis …de ce nu?! Trebuie sa specific că nu sunt biker și nu am experiența cu motocicletele deși am mai participat în trecut la un proiect Cafe Racer. Așadar am studiat puțin, am căutat cele mai pretabile modele, am răsfoit site-urile de profil, am achiziționat un cb400n fara să știu că diferă partea din spate a cadrului fata de ce mă așteptam eu și așa a început nebunia.
De ce spun asta pentru că în prima fază ideea a fost sa fac ceva rapid, ceva clasic, o codiță, eliminarea elementelor ‘in plus” și ușurarea cel puțin vizuala. Eram într-un mic impas așa că am intrebat-o și pe ea cum ar vrea sa arate. Răspunsul a fost: „sa fie neagra și să nu mai aibă nimeni la fel”.
Zis și făcut, am tăiat cadrul, am făcut câteva schițe, am făcut câteva măsurători și am dat drumul la treabă. Proiectul a durat aproximativ un an deoarece am lucrat mai mult în weekend, fiecare piesa a fost refăcută de cel puțin 2 ori unele piese au fost refăcute de 5-6 ori…nimic nu a fost simplu și aproape totul a fost modificat. Singurul lucru în care nu mi-am „băgat nasul” mai mult de revizie a fost motorul.
Partea frumoasa este că am învățat destul de multe lucruri, ne-am distrat lucrând la acest proiect și totodată ne-a unit și ne-a închegat relația.

YAMAHA XS 850 1980
by
Csongi

Proiectul intruchipeaza copilul din mine, purtand caracterele pe care l-am urmarit in copilarie. Pictate cu mana, personalizat pe placul meu un cafe racer care e conceput pentru a plimba si pasagere. A primit un upgrade pe partea de suspensie si franare, punctele slabe a tehnologiei din anii ’70-’80, sa devina un racer adevarat pentru zilele de azi.

Transformarea in cafe racer nu ar fi fost realizat fara ajutorul atelierului Madsparkmoto.

Harley-Davidson Softail Custom
by
David
6

Mi-am dorit sa realizez o motocicleta chopper ‘subtire’, inalta, in stilul anilor 70-80, nu foarte lunga insa comoda in trafic.

Am folosit elemente definitorii pentru acest stil – furca springer, roti subtiri, ghidon ingust, rezervor peanut, sezut king&queen, sissy bar inalt, vopsea in stil candy si desigur, mult crom.

Motocicleta de baza de la care am plecat este un Harley-Davidson Softail din 1997, o generatie fiabila cu o piata de piese aftermarket foarte vasta.

Proiectul a durat aproximativ 6 luni, din care o buna parte a fost studiul si alegerea efectiva a pieselor si ansamblelor si potrivirea sau modificarea lor.

In final am incercat sa aleg piese ale unor producatori renumiti (Paughco, Performance Machine) dar si elemente facute manual (suport instrumente, rezervor modificat, etc).

Cu exceptia vopsitului si tapitarea efectiva a sezutului, tot proiectul a fost executat integral in regim propriu.

Honda GL500 Silverwing
by
Bandisca Motorcycles

Nu puteam sa trecem pe aici fără sa punem prima motocicleta noastră construita pentru curse clasice de sprint la 1/8 de Mile.
Donatorul a fost un Honda GL500 Silverwing care găsisem într-o starea deplorabila, nu numai motorul avea nevoie de reconstruite, în cazul ăștia pana și cadru era mâncat de rugina și a fost reconstruita toată partea de jos la prindere de pe motor și tot sistem Pro Link spate.
La desen Mihaela se inspirarse de clasice boardtracker-uri din ani 30 – 40, idea care se îmbină foarte bine cu nevoie de aș ușura motocicleta cât mai mult, la curse de sprint este mult mai important relația greutate/cai-putere decât faptul de să ai foarte multe cai…
La partea mecánica, in afara de un overhaul complet, s-au modificat admisie și porturi, vechi carburatoare vacuumatice au fost înlocuite cu niște Mikuni VM36 cu jet-ul potrivit, manifold-uri originale au fost înlocuite cu uni făcute din aluminiu de diametru mai mare potrivite pentru cei noile carburatoare și lucrarea de porturi făcută, și de asemena cu evacuări directe realizate de către noi. Pentru as tine puterea aruncata de noua configurație a fost nevoie de un ambreiaj racing de la EBC trecut pe comanda hidraulica.
Partea electrica este doar un harmness racing și elemente de bord s-au redus la turometru și martori necesare montate pe o placa făcută în stil aeronautic retro.
Motocicleta are acum o greutatea de doar 138kg cu 68cp și datorita ăștia a avut nevoie și de modificări la sistem de suspensie, o furca USD Marzocchi cu offset positiv și un amortizor Showa regrabil pe spate sunt acum în sarcina de aș tine motocicleta lipita de asfalt.
Veterana noastră la curse de sprint a participat la Wildays Italia și la Glemseck 101 în 2018 și tot i așteaptă pista de la Leonberg în 2021.

Honda Cx500
by
Stinghe Razvan
5

Un proiect care a durat aproximativ 7 luni cu multe obstacole dar cu un sfarsit fericit.

BMW K1100 LT
by
Claudiu Rusu
14

Un proiect apărut din pasiunea pentru benzina și motoare, realizarea unui chef bucătar în garajul propriu în perioada pandemiei. O veritabila motocicleta de anduranta „cărămidă zburătoare” ce a trăit o viata în cadrul Politiei rutiere în Germania și a renăscut de la zero și a recăpătat o noua viata în mâinile unui pasionat. De aici și tema proiectului „Ghost POLIZEI”, BMW K1100 lt, un veritabil touring trecut printr-o transformare radicala pentru a ajunge o bestie Cafe Racer, stilul anilor’ 70, ce oferă motociclistul 100hp la 1100cc și transmisie prin cardan,.
Din punct de vedere tehnic ca simplu muritor nu poți aduce multe îmbunătățiri în afara celor deja oferite de inginerii BMW Motorrad, dar estetic am construit ceea ce mi-aș dori sa am într-o motocicletea, stilul meu și unicitatea. Am folosit numai materiale de calitate și nu am făcut rabat la costuri considerând ca o opera de arta nu poate avea nici o data aceeași valoare pentru doi oameni diferiți, asa ca nu am construit cu capul ci cu sufletul… Un proiect deosebit, lucrat cu mare atenție la toate detaliile. La baza se afla o motocicleta de politie aflata în serviciu în Germania – devenita Ghost Polizei . Un motor puternic și robust de 1100 cm și 100 CP cu injecție benzina, care te poate duce pe culmea extazului datorita ingineriei cu tradiție BMW. Un proiect al Vintage Riders Garage, in care fiecare piesa a fost recondiționat sau restaurata, și în care piesele noi și cele de design sunt de calitate superioara. Toate consumabilele noi, anvelope Michelin pilot activ, frâne Brembo, uleiurile Motul (amortizoare, transmisie finala, cutie, motor) filtre, ulei, benzina, aer (mahle și hiflo), baterie Bosch, bujii și fise NGK, bord electroni Koso North America, semighidoane , tobe inox race, bușon benzina clasic racer (cafe4racer.eu), carene Laverda 750, semnale BMW Z4 (motoforza fairings. com), coada și șaua (fdstreetracer.com), total proiect 300 ore de lucru…. Este destinata celor care știu sa aprecieze un obiect unic și care-ți oferă senzația ca trăiești cu adevărat, nu este destinata amatorilor de chilipiruri

Honda CX500 1981
by
Dragos Anca

Proiectul Pandora a pronit din noroc. Am gasit CX-ul la vanzare, l-am adus in garaj, am vrut sa-i fac o revizie si am constatat ca are benzina in baia de ulei. Dupa mai multe verificari, s-a desfacut motorul (de aici si numele ei), am descoperit ca unul din pistoane era crapat, fusta de la cilindru ruginita plus alte probleme. De aici a inceput distractia. Daca tot s-a descompletat cam 70% din motocicleta am zis sa o luam de la 0 si sa reconditionam totul. S-a vopsit cadrul si rezervorul, electrica a fost regandita, faruri, semnalizari si stop nou. Suspensii pe spate noi, toate furtunele schimbate, s-a schimbat cam tot ce se putea shimba.
Upgradeuri aduse motocicletei:
– unitate electrica Motogadget m.Unit;
– semnalizari Motogadget blaze pin;
– vitezometru digital Daytona Velona;
– suspensii spate YSS;
– mansoane Biltwell;