3

Clic pentru a vota

Brokenwing

Honda GL500 Silverwing
Facebook
Twitter
Pinterest
VK
WhatsApp
Tumblr
Reddit

Proprietar:

Bandisca Motorcycles

ATELIER:

Bandisca Motorcycles

Descrierea proiectului

Nu puteam sa trecem pe aici fără sa punem prima motocicleta noastră construita pentru curse clasice de sprint la 1/8 de Mile.
Donatorul a fost un Honda GL500 Silverwing care găsisem într-o starea deplorabila, nu numai motorul avea nevoie de reconstruite, în cazul ăștia pana și cadru era mâncat de rugina și a fost reconstruita toată partea de jos la prindere de pe motor și tot sistem Pro Link spate.
La desen Mihaela se inspirarse de clasice boardtracker-uri din ani 30 – 40, idea care se îmbină foarte bine cu nevoie de aș ușura motocicleta cât mai mult, la curse de sprint este mult mai important relația greutate/cai-putere decât faptul de să ai foarte multe cai…
La partea mecánica, in afara de un overhaul complet, s-au modificat admisie și porturi, vechi carburatoare vacuumatice au fost înlocuite cu niște Mikuni VM36 cu jet-ul potrivit, manifold-uri originale au fost înlocuite cu uni făcute din aluminiu de diametru mai mare potrivite pentru cei noile carburatoare și lucrarea de porturi făcută, și de asemena cu evacuări directe realizate de către noi. Pentru as tine puterea aruncata de noua configurație a fost nevoie de un ambreiaj racing de la EBC trecut pe comanda hidraulica.
Partea electrica este doar un harmness racing și elemente de bord s-au redus la turometru și martori necesare montate pe o placa făcută în stil aeronautic retro.
Motocicleta are acum o greutatea de doar 138kg cu 68cp și datorita ăștia a avut nevoie și de modificări la sistem de suspensie, o furca USD Marzocchi cu offset positiv și un amortizor Showa regrabil pe spate sunt acum în sarcina de aș tine motocicleta lipita de asfalt.
Veterana noastră la curse de sprint a participat la Wildays Italia și la Glemseck 101 în 2018 și tot i așteaptă pista de la Leonberg în 2021.

Lasă un răspuns