13

Clic pentru a vota

Izdeho

Harley-Davidson
Facebook
Twitter
Pinterest
VK
WhatsApp
Tumblr
Reddit

Proprietar:

Vladimir Ene

ATELIER:

Daytona Twins Motorcycles

Descrierea proiectului

Totul a pornit de la o discuție purtată în atelier cu unul dintre prieteni, în fața unei movile de piese vechi Harley-Davidson, care mi-a spus că ar fi ceva deosebit dacă aș reuși să fac din acele piese o motocicletă.
Fără să fac pariu, am avut ambiția să construiesc nu o motocicletă, ci una dintre cele mai frumoase motociclete reușite de mine până acum.
La final, mulți dintre cei care îmi cunosc proiectele, au spus că aceasta este cea mai frumoasă motocicletă de până acum.
Una dintre cele mai interesante părți ale construcției a fost instalarea suspensiei de spate cu pernă de aer.
Compresorul instalației trebuia mascat undeva, pentru că este o piesă total atipică pentru o motocicletă și singurul loc (și cel mai bine mascat), a fost cutia de scule amplasată lateral, în care l-am instalat.
O altă operațiune delicată a fost îngustarea rezervorului de benzină, fanta originală dintre cele două părți componente fiind prea mare pentru ceea ce îmi propusesem, mai ales pentru că nu urma să fie acoperită cu o consolă centrală, așa cum este pe toate motocicletele H-D de serie.
În fine, un alt detaliu interesant a fost adaptarea stopului spate de la camioneta mea Ford din 1934, pe aripa spate modificată în acest scop.

Construcția motocicletei a durat patru luni, costul pieselor fiind de 25.000 euro + TVA.

Piese folosite – majoritatea reperelor au fost luate de la motociclete vechi Harley-Davidson din colecția mea sau chiar de la un Ford din 1934, completate cu repere noi cumpărate de la câțiva producători, cea mai importantă fiind suspensia de spate cu pernă de aer.

– cadru Harley-Davidson Softail, an 2004
– motor Rev Tech de 1640 cmc, an 2006
– rezervor benzină H-D îngustat
– aripă față H-D Knucklehead an 1948 îngustată
– aripă spate H-D îngustată
– roți Custom Chrome
– furcă față H-D Softail modificată cu piese de la H-D Electra Glide
– suspensie spate pe pernă de aer Air Ride modificată
– stop spate Ford 1934
– șa H-D Knucklehead an 1948 îngustată
– ghidon, comenzi, bord Custom Chrome

Lasă un răspuns