Juriul

#PoweredByMotul

Tony Babczyk

Salut, sunt Tony,

Membru fondator Knallpott (www.instagram.com/knallpott), 30 de ani, conduc și construiesc motociclete din 2015. Totul a început pe Island of Gods, Bali, unde am învățat să trăiesc o viață mai ușoară și să mă bucur de ride-uri moto și de cultura lor de custom bazată pe motociclete de dimensiuni reduse. Tot acolo am vizitat Temple of Enthusiasm marca Deus, iar toate exponatele și cultura de custom concentrată în acel loc m-au determinat să îmi construiesc prima mea motocicletă de buget, o Yamaha XJ550 în stil café racer. Am învățat totul de pe Youtube și de la prieteni, fără să am studii în domeniu. Atelierul Knallpott și-a început viața într-un apartament minuscul și ulterior s-a concretizat în ceva mult mai mare.

Sunt foarte bucuros să văd cum acest fenomen crește în Europa, mai ales când observ tineri preocupați de transformarea motocicletelor după propriul lor plac.

Nu există rău sau urât atâta timp cât pe tine te face fericit motocicleta custom construită cu mâinile tale! 🤙🏽

Sunt instructor la Rider Academy și lucrez în presa moto (actualmente www.motobikes.ro) de 14 ani. Motocicletele sunt atât principala mea pasiune, cât și modul meu de viață. Am mers pe toate genurile de motociclete, de la cruiser, la scrambler, până la enduro și trial și am găsit un farmec aparte la fiecare. Am terminat un rally-raid la ghidonul motocicletei mele BMW F 800 GS și particip ocazional și la competiții de motociclism-viteză. Am luat contact cu multe proiecte custom, de la cele mai simple „home made”, până la cele mai extravagante și complexe. Unul dintre visurile mele este să-mi construiesc propria motocicletă custom. Pentru că îmi place să devorez kilometri pe motocicletă, prefer mereu proiectele custom cu o latură funcțională, în locul unui show-bike care arată spectaculos, dar nu pot fi condus. Am mers pe mai mult de 250 de motociclete, am reparat mai puțin de 10 și mă declar onorat de selectarea mea ca membru al juriului.

Marius Băcilă

Echipa Motul Romania

Cultura de motociclete custom ne este dragă, familiară, și o susținem tocmai pentru ca spiritul inovator este în permanență prezent și pentru că rezonăm cu spiritele libere și competitive. Împărțim aceeași moleculă de ADN atunci când vine vorba de competiție, creativitate, sau de îndrăzneala de a cuceri noi limite, și chiar și aceeasi moleculă de ulei, în cele mai multe dintre cazuri.

Custom Bikes Showtime este alternativa unui show clasic, o platformă online care oferă ocazia de a descoperi și de a susține cultura de custom bikes din România, în aceste vremuri mai puțin obișnuite. Scopul CBS este de a ne bucura cu toții de creațiile autohtone, de a încuraja inovația, îndrăzneala, și de a da o ocazie de dezvoltare și de închegare a comunității locale de constructori de motociclete custom.

#BuildRideRepeat #CustomBikesShowtimeByMotul