3

Clic pentru a vota

HANX

HONDA NX500 Dominator
Facebook
Twitter
Pinterest
VK
WhatsApp
Tumblr
Reddit

Proprietar:

Kiss Edward – Stefan

ATELIER:

Edward’s Customs

Descrierea proiectului

Acest proiect a luat nastere din pasiunea pentru adrenalina si nevoia de distractie.
Pe parcursul unui an de zile am transformat o motocicleta de touring plictisitoare si grea in ceea ce consider eu a fi un Scrambler extrem de capabil din punct de vedere al performantei si totodata unul care reuseste sa atraga priviri.
Premisa de la care a pornit intreaga transformare este dorinta de a a crea un Neo Scrambler foarte abil, capabil de a domina clasa in care se afla, performanta a dictat de la bun inceput estetica.
Procesul de transfotmare a inceput prin eliminare tuturol componentelor originale ce nu afectau din punct de vedere mecanic abilitatea motocicletei de a se deplasa. Subcadrul a fost taiat si inlocuit cu un ansamblu mai usor si mai inalt, astfel urmarind o grometrie agresiva in raport cu pozitonarea rotilor. Sistemul de evacuare a fost adaptat pentru a accepta o toba finala de inalta performanta, acest lucru implicand si reconfigurarea traseului de admisie precum si adaptarea carburatorului.
Suspensiile originale au fost inlocuite cu un model superior, complet ajustabil intentionat curselor de supermoto, marca WP, iar aparatul de franare inlocuit cu un sistem Brembo racing.
Rezervorul este un omagiu adus legendarului model Honda XR500, bunicul acestui model de motor RFVC pe care l-a mostenit Honda NX. Nu in ultimul rand, proiectul a fost finisat de un strat de vopsea ce abordeaza culorile originale Honda Racing din anii 70.

Astfel o motocicleta obisnuita Honda NX a devenit un adevarat camarad, abil si de incredere, pe nume Hanx.

Lasă un răspuns