3

Clic pentru a vota

Caballo de Hierro

Suzuki SV650 K1
Facebook
Twitter
Pinterest
VK
WhatsApp
Tumblr
Reddit

Proprietar:

Bandisca Motorcycles

ATELIER:

Bandisca Motorcycles

Descrierea proiectului

Un proiect inspirat din motocicletele de Endurance din sfirsitului ani 80 – inceputului ani 90, si in special de mitica Suzuki GSXR750 din 1990.
Ideia de proiect pornise de as lua uni dintre cei mai obisnuite modele de Suzuki si as face un revival Endurance cu el, deci Suzuki-ul SV650 K1 parea fi donatorul perfect, o motocicleta bine stiuta pentru fiabilitatea si ciclistica lui, foarte insursa din punct de vedere estetic, dar uni dintre best sellers de la Suzuki.
Motorul V2 a SV-ului este reconoscut pentru fiabilitatea lui dar si in acelasi timp ofera foarte multe posibilitate de upgrade, al nostru a fost refacut cap-coada, si inmbunatatit cu axe cu came racing, lucrare de porturi, o pereche de carburatoare Keihin FTR, ambreaj HD de la EBC, pompa de apa si pompa de ulei high flow, radiator din aluminiu facut specific si capacele usurate de la Woodcraft, motorul in configuratia actuala arunca o cifra de 88 HP destul de departe de aia 72 originale.
Din punct de vedere estetic, subcadru original s-a eliminat si inlocuit cu unul de dimensiuni mici sufucuent pentru as suporta coditei fabricata din aluminiu, de asemena rezervorul original a fost eliminat si inlocuit cu unul care ne a dat shape-ul perfect cautat, carena porneste de la o carena originala de pe GSXR 750 din 1990 dar modificata pentru se as potrivi cu cadru a SV-ului dupa desemn realizat de Mihaela, al doilea sumate a lui Bandisca (da, la noi motoare sunt desenate de catre o femeia si suntem mandri), si a fost executata de catre Americani de la Airtech Streamlining dupa desen.
Electrica a fost redusa la un harmness racing complementat cu un sistem Motogadget pentru as avea lumini si semnale si sa facem mototcicleta street legal, toate elemente de lumini sunt pe LED pentru as obtine un consum cat mai redus si aprindere si incarcare s-au folosit bobine si regulator racing de la Riks Motorsports.
La suspensie am optat pentru o furca USD Showa cu cartuse racing de la Wilbers si pe spate la un amortizor facut la comanda de catre YSS Suspension dupa greutatea finala a motorului si greutatea pilotului, ambe sisteme sunt full reglabile.
Motocicleta are foarte multe alte elemente custom facute acasa cum o fi rearset-uri, placa de bord si jugul superior a furcei. La sistemul de frana am inbunatatit cu discuri full floating de GSXR1000 combinate cu etrieri de 6 pistoane de la Tokiko comandate de un sistem master Magura HC1, de asemena comanda de ambreaj a fost transformata la hidraulic cu un sistem Magura Hymec.
Idea cu motocicleta a fost sa nu fie doar un motor de Show asa ca chiar a fost prezentat la Bike Shed London 2019, a participat de asemena en mai multe curse internationale cum Glemseck 101 in Germania sau Sprint Race Championship in Italia.

Lasă un răspuns